4 sjalotjes – ½ winterwortel – 2 st bleekselderij – 4 dl groentebouillon – 1 dl balsamicoazijn – 5 el appelstroop – 2 plakken ontbijtkoek – 2 laurierblaadjes – 2 kruidnagels – 5 takjes tijm – 1 takje rozemarijn – 1 kaneelstokje – 2 el olijfolie – zout en peper – 2 pakjes quorn
Snij de sjalotten in ringen en de wortel en bleekselderij in plakken. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de sjalotjes met de wortel en bleekselderij zacht aan. Doe de quorn erbij en zet even mee aan. Voeg de azijn toe en laat dit tot de helft inkoken.
Doe vervolgens de bouillon erbij samen met de laurier, kruidnagel, rozemarijn en het kaneelstokje en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de stoof op heel laag vuur zachtjes pruttelen tot de helft van het vocht is ingekookt. Dit duurt ongeveer een half uur.
Verwijder de kruiden en roer de appelstroop door de saus tot alles is opgelost. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en roer net zolang tot deze uit elkaar is gevallen en de saus gaat binden..
Serveer het stoofpotje met bijvoorbeeld aardappelpuree en rodekool.
Ook lekker met stoofperen en verse frieten.