3 el olijfolie – 2 t knoflook – 400 gr prei – 1 groene paprika – 150 gr champignons – 4 grote tomaten – 800 gr moten vis (bv kabeljauw of schelvis) – 1 el tomatenpuree – 3 dl visbouillon – peper en zout – 1 blaadje laurier – peterselie
Hak de knoflook fijn. Snij de prei in stukken van 2 cm. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snij in dunne reepjes. Snij champignons in 2-en of 4-en, afhankelijk van de grootte. Ontvel de tomaten, haal de pitjes eruit en snij in stukjes. Verhit de olie en smoor hierin de knoflook, prei en paprika tot ze zacht zijn. (ca 10 min) Voeg de champignons, tomaten en laurier toe. Roer om. Kruid de vis met wat peper en zout en leg op de groenten. Meng de tomatenpuree met de warme bouillon en giet dit over de vis. Met het deksel op in ca 20 -30 min op zacht vuur gaar laten worden. Bestrooi voor serveren met peterselie.
Serveer er evt. wat zure room bij.