1 konijn (ca 1,5) – 100 gr ontbijtspek – 1 el olie – 250 gr champignons – 250 gr sjalotjes –
2 t knoflook – 1 el tomatenpuree – 25 gr boter – 1 el bloem – 1 fles rode wijn – 1 pot wildfond – 1 tl tijm – 2 laurierblaadjes – gehakte peterselie – peper en zout
Snijd het spek in reepjes en bak het in de olie, haal uit de pan. Voeg de boter toe, kruid het konijn met peper en zout, bak rondom bruin. Haal uit de pan, voeg tomatenpuree toe, even ontzuren, voeg dan de bloem toe en roer goed. Voeg de spekreepjes, de champignons, de gepelde sjalotjes en gehakte knoflook toe. Giet de rode wijn en erbij voeg tijm, laurier en fond toe. Roer om, doe de konijn terug in de pan en laat 1-2 uur zachtjes sudderen. Haal het vlees uit de pan, kook het vocht in tot 3 dl. (evt. binden met een klontvrij papje van 2 el bloem en 4 el water) Leg vlees in een schaal en giet de saus erover.
Bestrooi voor het serveren met gehakte peterselie.