Konijn met rode wijn en pruimen

(België)

1 tam konijn – peper en zout – bloem – 50 gr boter – 1 grote ui – 2 t knoflook – 1 el suiker  1 laurierblaadje – 1-2 blaadjes salie – 1 takje tijm – 1 flesje tripel – 1 el witte wijnazijn –
16 grote gedroogde pruimen

Bestrooi konijn met peper, zout en bloem. Snij de ui in ringen, de knoflook halveren. Braad de stukken konijn rondom bruin in de boter en haal uit de pan. Doe de uien in de pan en laat ze glazig worden. Voeg de suiker, kruiden en azijn toe en leg de konijn weer terug in de pan. Giet het bier erover en laat met deksel op de pan in ca 1½ u op laag vuur gaar sudderen. Konijn af en toe omkeren. De pruimen ontpitten en na 45 min toevoegen, zodat ze in de rest van de tijd kunnen garen en opzwellen.

Spruiten smaken hier goed bij.