300 gr biefstuk – p&z – 4 el sojasaus – 2 el suiker – 1 ui – 4 t knoflook – 2 el sesamolie – 2 el sesamzaad – 1 paprika – 250 gr sperziebonen – 1 winterwortel – 3 lente-uitjes – 1 pak (wok)noedels
Biefstuk in reepjes snijden, bestrooien met wat z&p en min 30 min marineren in een mengsel van sojasaus, sesamolie en sesamzaad. Boontjes schoonmaken, halveren en beetgaar koken (5-10 min), afgieten en afspoelen met koud water, laten uitlekken. Noedels volgens verpakking koken. Paprika in reepjes snijden en wortel julienne.
In wat olie de biefstukreepjes rondom bruin bakken en uit de pan halen. Dan de fijn gesneden knoflook en ui fruiten, wortel toevoegen en ca 3-4 min meebakken. Dan de paprika toevoegen en 2-3 min laten meebakken. Sperziebonen toevoegen en 2 min meebakken. Biefstuk, noedels en marinade (deels) toevoegen en alles goed doorwarmen. Bestrooi met in ringetjes gesneden lente-ui.