750 gr lamsvlees (om te stoven bv schouder)
marinade: 150 gr amandelen – 2 uien – 4 t knoflook – 1 cm verse gember – 2 tl kerrie
verder: 2 grote uien –2 el olie – 2 dl dikke volle yoghurt – 1 dl room – paar draadjes saffraan
Lamsvlees in stukken snijden van ca 3 cm. Amandelen heel fijn hakken. De uien, knoflook en gember fijn snijden. Vlees met uien, knoflook, gember, amandelen en kerrie goed mengen en ca 4 uur laten marineren in de koelkast.
Olie verhitten en hierin het vlees rondom bruin bakken. Haal uit de pan. De uien fijn snijden en fruiten in de pan. Voeg het vlees weer toe met 2 dl water, peper en zout naar smaak. Laat het op laag vuur in 2-3 uur gaar sudderen.
Laat daarna de helft van het vocht op hoog vuur verdampen. Voeg de yoghurt en laat weer tot de helft inkoken. Week de saffraan in 1 el warm water en voeg dit samen met de room toe. Laat het goed warm worden en maak op smaak met peper en zout.