4 reebiefstukjes van 150 gr – 4 dl stevige rode wijn – 1 dl rode port – 4 dl wildfond – 1 dikke plak ontbijtkoek – 2 laurierblaadjes – 4 jeneverbessen – 100 gr koude boter in kleine blokjes
De port, wildfond, wijn, laurierblad en jeneverbessen aan de kook brengen en op middelhoog vuur tot 1/3 laten inkoken.
Laat de biefstuk 30 min voor het bakken op kamertemperatuur komen. Bestrooi met peper en zout en bak ze in de boter met olie aan beide kanten 1-2 min, afhankelijk hoe rood het vlees mag zijn. Haal uit de pan en hou warm.
Voeg de ingekookte en gezeefde wijn aan de pan toe, roer de aanzetsels los. Verkruimel de ontbijtkoek heel fijn en roer door de saus. Roer nu met een garde heel geleidelijk de kleine klontjes boter door de saus zodat deze licht gebonden wordt De saus mag niet koken, anders kan deze gaan schiften.
ipv reebiefstuk kan ook andere biefstuk gebruikt worden. (bv herten of struisvogel)