(België)
750 gr mager rundvlees (riblap, runderlap etc) – 2 t knoflook – 20 kleine sjalotjes – 1 el boter – 100 gr gerookte spekblokjes – 1½ el bloem – 3 dl rode wijn – ½ el suiker – 1 borrelglas graanjenever – peper en zout – peterselie
Vlees in blokken snijden van ca 2,5 cm. Sjalotten en knoflook pellen, de knoflook fijn snijden. Bak de spekblokjes in de boter uit. Voeg de sjalotten toe, roer om en bak 2-3 min mee, tot ze goudbruin zien. Voeg het vlees en de knoflook toe, bestrooi met de bloem, peper en een snuf zout, schep alles om zodat de bloem goed verdeeld wordt. Giet de wijn (op kamertemperatuur) via de zijkant van de pan bij het vlees. Op deze manier wordt de wijn verwarmd, schrikt het vlees niet waardoor het taai zou kunnen worden. Roer de suiker erdoor. Laat het vlees met deksel op de pan in 2-3 u gaar worden op laag vuur. Als het teveel inkookt wat water toevoegen (of wijn). Roer voor het serveren de jenever erdoor en bestrooi met gehakte peterselie.