100 gr gedroogde abrikozen – 400 gr hamlapjes – 2 el olie – 1 ui – 2 t knoflook – 2 el bruine basterdsuiker – 4 gemberbolletjes – 1 el sambal – 50 gr santen van een blok – 4 el gembersiroop
Snij het vlees in blokjes van ca 2 cm en bak deze rondom bruin in de olie. Pel de ui en knoflook en snij fijn. Voeg deze toe aan het vlees en bak het lichtbruin. Snij de abrikozen in reepjes en voeg toe aan het vlees. Sni de gemberbolletjes fijn en voeg met de sambal, basterdsuiker, siroop toe aan het vlees. Voeg 1 dl water toe breng aan de kook, roer goed om, en laat op laag vuur ca 15 min sudderen. Voeg de santen toe en laat het roerend oplossen. Laat nog 15 min sudderen op laag vuur tot het vlees gaar is.
Lekker met rijst of couscous, sperziebonen of peultjes.