Artisjokharten met Parmaham en pijnboompitten

tapas-okk-1-1

1 blik artisjokharten (400 ml) – 100 gr parmaham – 5 el olijfolie – 1 el balsamicoazijn – ½ t knoflook – versgemalen peper – zout – 1 el pijnboompitten – 1 el fijngehakte peterselie

Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren. Snijd plakjes ham in reepjes. Vermeng de olijfolie met balsamico-azijn. Pel de knoflook en pers hem uit en voeg toe aan olie-azijn. Roer royaal peper door het oliemengsel en schep er de artisjokharten door. Laat de salade een uurtje afgedekt bij kamertemperatuur staan. Wikkel daarna de ham om de artisjokharten en leg op een schaal. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn. Strooi over de artisjokharten. Garneer met de peterselie. Geef er warme sneetjes boerenbrood met boter bij.