Auberginerolletje met roomkaas (veg)

2 aubergines – 250 gr roomkaas – handje verse basilicum – 6 zongedroogde tomaat – 75 gr geitenkaas – peper en zout – gemengde sla – dressing naar keuze 

De aubergines wassen en in de lengte in plakken snijden van ½ cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten met zout en laat 30 min staan. Spoel ze daarna af met water en dep droog. Grill ze daarna aan beide kanten goudbruin en beetgaar. (ca 2-3 min per kant) De roomkaas smeuïg roeren met de fijn gesneden basilicum, de in dunne reepjes gesneden zongedroogde tomaat  en de geraspte kaas. Maak op smaak met peper en zout.
Besmeer de plakken aubergine aan een kant met dit mengsel en rol ze op. Steek vast met een prikker en laat opstijven in de koelkast. (2 u)
Leg wat van de gemengde sla op bordjes en leg hierop de rolletjes aubergine, 3 p.p., bedruppel de sla met wat dressing.

Variatie: verse geitenkaas met fijn gesneden verse munt en wat pijnboompitjes.