(Italië)
2 grote aubergines – 120 gr rauwe ham – 200 gr mozzarella – verse basilicum – 40 gr Parmezaanse kaas of peccorino – paneermeel – olijfolie
Aubergines wassen, drogen en in de lengte in plakken snijden van ½ cm dik. Met zout bestrooien en ½ u laten staan. Daarna afspoelen en droogdeppen. Bak ze in olijfolie aan beide zijden goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier. Parmaham in dunne plakjes snijden en elk plakje in 4-en snijden. De mozzarella in dunne plakjes snijden en elk plakje halveren. Beleg elk plakje aubergine met ham, mozzarella en blaadje basilicum. Rol de plakjes op steek vast met prikker. Doe ze in ingevette ovenschaal, bestrooi met wat paneermeel gemengd met de kaas, bedruppel met wat olijfolie en zet enkele min onder de grill of hete oven (200o C) tot ze goudbruin zien.