Blini’s met bietjes en zure room (veg)

75 gr boekweitmeel – 75 gr bloem – 3 eieren – ½ tl suiker – ½ dl melk – snuf zout – 50 gr boter – 2-3 gekookte bietjes – 1 el sinaasappelsap –½ tl rasp van sinaasappelschil – 1 el olijfolie – 2 bosuitjes – 125 ml zure room – 2 tl verse dille – peper en zout – citroen – 4 takjes verse dille

Klop het meel, bloem, eieren, suiker, snuf zout met een garde, giet er dan de melk geleidelijk goed kloppend bij tot het een glad beslag is. Laat 15 min rusten.
Meng de zure room met de gehakte dille, peper en zout en bewaar in de koelkast.
Pel de bietjes en snij in hele kleine blokjes. Snij de bosuitjes in dunne halve ringetjes. Meng met sinaasappelsap en –rasp, bosuitjes, olijfolie. Maak op smaak met peper en zout.
Verhit een deel van de boter in een koekenpan. Bak per keer 2-3 pannenkoekjes, met een doorsnee van ca 8 cm (2-3 el beslag), aan beide kanten goudbruin en gaar. (ca 2 min per kant) Houd ze warm op een bord op een pan heet water, afgedekt met wat aluminiumfolie.
Verdeel de blini’s over 4 borden. Schep het bietjesmengsel op de blini’s en daarop een lepeltje zure room. Garneer met een partje citroen en een takje verse dille.