Blini’s met gerookte zalm

75 gr boekweitmeel – 75 gr bloem – 3 eieren – ½ tl suiker – ½ dl melk – snuf zout – 50 gr boter – 150 gr gerookte zalm – 125 ml zure room – 2 tl verse dille – peper en zout – citroen – 4 takjes verse dille

Klop het meel, bloem, eieren, suiker, snuf zout met een garde, giet er dan de melk geleidelijk goed kloppend bij tot het een glad beslag is. Laat 15 min rusten.
Meng de zure room met de gehakte dille, peper en zout en bewaar in de koelkast.
Verhit een deel van de boter in een koekenpan. Bak per keer 2-3 pannenkoekjes, met een doorsnee van ca 8 cm (2-3 el beslag), aan beide kanten goudbruin en gaar. (ca 2 min per kant) Houd ze warm op een bord op een pan heet water, afgedekt met wat aluminiumfolie.
Verdeel de blini’s over 4 borden, leg er plakjes dun gesneden gerookte zalm erop. Leg op de zalm een lepeltje zure room. Garneer met een partje citroen en een takje verse dille.