Blini’s met paddenstoelen (veg)

75 gr boekweitmeel – 75 gr bloem – 3 eieren – ½ tl suiker – ½ dl melk – snuf zout – 50 gr boter – 20 gr gedroogde paddenstoelen – 1 t knoflook – 2 sjalotjes – 2 el olijfolie – 400 gr gemengde paddenstoelen – ½ tl tijm – porcini-olie of truffelolie – 125 ml zure room – peper en zout – citroen – 4 takjes verse peterselie

Week de gedroogde paddenstoelen 30 min in heet water. Dep ze daarna droog uit en hak fijn. Bewaar het weekvocht. Klop het meel, bloem, eieren, suiker, snuf zout met een garde, giet er dan de melk geleidelijk goed kloppend bij tot het een glad beslag is. Laat 15 min rusten. Hak de helft van de peterselie fijn en roer door de zure room, maak op smaak met wat peper en zout. Zet in de koelkast.
Verhit een deel van de boter in een koekenpan. Bak per keer 2-3 pannenkoekjes, met een doorsnee van ca 8 cm (2-3 el beslag), aan beide kanten goudbruin en gaar. (ca 2 min per kant) Houd ze warm op een bord op een pan heet water, afgedekt met wat aluminiumfolie. Pel de sjalotjes en knoflook en hak fijn. Fruit in de olijfolie, voeg de gehakte geweekte paddenstoelen toe en fruit deze even mee. Snij de verse paddenstoelen in stukjes van ca 1-1,5 cm en voeg deze toe aan de pan, bestrooi met de tijm zout en peper. Bak op redelijk hoog vuur goudbruin, voeg dan het weekvocht toe, laat verder bakken zodat het vocht kan verdampen.. Maak op smaak met wat truffelolie of porcini-olie.
Verdeel de blini’s over 4 borden, schep de paddenstoelen”kaviaar” erop. Schep wat van de zure room ernaast. Garneer met een plukje peterselie en partje citroen.