Forelmousse

200 gr gerookte forel – 80 ml droge witte wijn – 120 ml slagroom – 4 blaadjes witte gelatine – dille – peper en zout

De gelatine weken in koud water. Als het slap is uitknijpen. De wijn verwarmen en gelatine erin oplossen. Forel pureren en mengen met het gelatinemengsel. Maak op smaak met peper-zout en dille. Slagroom bijna stijf kloppen. Schep dit door het vismengsel.
Bekleed een vorm met plasticfolie en schep hierin de mousse. Dek af met overhangende folie. Laat min 3 uur opstijven in de koelkast. 


Als vulling voor zalmbonbon:
      8 stuks

Kleine glaasjes of kopjes bekleden met plastic folie. Leg hierin plakje gerookte zalm, laat er zalm overhangen. Schep de mousse in de zalm, bedek met de overhangende zalm. Dek af met de overhangende folie druk het stevig aan. Laat min 3 uur opstijven in de koelkast. Voor het serveren de folie openvouwen, de kopjes omkeren op een bordje en de folie er voorzichtig afhalen. Garneer met wat sla (veldsla, rucola) en afalfa.